Månadsarkiv: november 2014

Stress som leder till brustet hjärta

Långvarig stress kan leda till livshotande sjukdomar och tillstånd redan i ung ålder. Det är så VIKTIGT att du lär dig att våga sätta gränser! Gränser som gör att du kan sänka stressen till en nivå som du känner att du orkar med och har kapacitet till. Snälla du, blunda inte för detta och tänk till innan det är försent!
I Malou efter 10 har detta med hjärtinfarkt och brustet hjärta-syndrom hos kvinnor äntligen fått uppmärksamhet genom att Malou intervjuvar en professor i kardiologi om ämnet! Titta, lyssna och reflektera!
Titta på klippet här:
himmel, solnedgång, två kvinnor hoppar och håller i hjärta balonger

Stress

STRESS är en reaktion i kroppen som händer när Du hamnar i pressade situationer. Kroppen börjar utsöndra stresshormoner för att ge Dig extra kraft och energi. För urtidsmänniskan var en stressreaktion ett sätt att klara livhanken. Idag försöker vi klara livet så gott det går. Problemet är att vi har ett konstant stresspåslag som gör att vi inte har förmågan att klara av att hålla oss till den positiva stress som vi faktiskt behöver. Kroppen glider sakta men säkert och helt omärkbart över i en fas som gör att vi börjar överskrida vår kapacitet och hamnar i en destruktiv och negativ stress. Vi kör med gasen i botten…ända tills utmattning, kronisk trötthet, depression är ett faktum. Varför gör vi så mot våra kroppar? Jag vill påstå att det är väldigt enkelt att lära sig hantera sin stress, var och en, och därmed kunna öka vårt välbefinnande och vår hälsa. Då kan vi också lära oss att känna oss effektiva, få saker och ting gjorda och samtidigt kunna njuta av livet! Innan det är försent. Tänk vilken härlig känsla att kunna räcka till och att få känna sig nöjd utan att stressa! Det är Du själv som tar ansvar för Ditt liv. Det är ingen annan som gör åt Dig. Det är Du som behöver bestämma vad Du vill göra för att leva ett bra liv. Det är bara Du som kan göra dina egna val och ta Dina egna beslut!

Om Du kunde förändra något i Ditt liv – vad skulle det vara?